definiția anexe definiție dex

anexe

găsește rime pentru anexe
Cuvinte apropiate: anex, anexa, anexă

ANÉX, -Ă

, anecși, -xe, adj. Atașat unui lucru (principal); alăturat. – Din fr. annexe.

ANÉX

adj. 1. v. auxiliar. 2. v. anexat.

anéx

adj. m., pl. anécși; f. sg. anéxă, pl. anéxe

ANÉ//X ~xă (~cși, ~xe)

Care ține de anexă; propriu anexei. /<fr. annexe

ANÉX, -Ă

adj. Alăturat unui lucru (principal). [Pl. -ecși, -exe. / < fr. annexe, cf. lat. annexusatașat].

ANÉX, -Ă

adj. alăturat unui lucru (principal); alăturat. (< fr. annexe, lat. annexus)

ANÉXĂ

, anexe, s.f. 1. Ceea ce este alăturat sau alipit, ca element secundar sau dependent, pe lângă altceva mai important; material suplimentar care dezvoltă sau lămurește un text. 2. (Anat.) Țesut, formație sau organ legat structural de alte organe în cadrul unei funcții comune. ♢ Anexe embrionare = formații temporare ale embrionului, la reptile, păsări și mamifere, având rol de protecție și de asigurare a nutriției, respirației și excreției. – Din fr. annexe.

ANÉXĂ

s. v. adaos.

anéxă

s. f., g.-d. art. anéxei; pl. anéxe

ANÉX//Ă ~e

f. Element secundar alăturat la un lucru principal în vederea completării; adaos; supliment. /<fr. annexe, lat. annexus

ANÉXĂ

s.f. Ceea ce este legat, unit de un lucru principal sau de un lucru de care depinde; adaos. ♦ Material de completare la un text, pe care îl întregește sau îl lămurește. [< fr. annexe, cf. lat. annexuslegat].

ANÉXĂ

s. f. 1. ceea ce este legat, unit de un lucru principal sau de care depinde; adaos. 2. (anat.) țesut, formație, organ legat structural de alte organe în cadrul unei funcții comune. 3. material documentar alăturat unui text. (< fr. annexe)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar