definiția canina definiție dex

canina

găsește rime pentru canina
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: anina, anină, cabină, camină, canin, canina, canisă, canișă, canna, cantină, carină, căina, călină, căniță, cătină, cătină, cățină, cianină, manină, sănina
Cuvinte apropiate: anina, anină, cabină, camină, canin, canina, canisă, canișă, canna, cantină, carină, căina, călină, căniță, cătină, cătină, cățină, cianină, manină, sănina

BUCĂȚÉL

s.m. Plantă erbacee din familia gramineelor, cu frunzele inferioare răsucite în formă de sul și cu flori roșietice sau violacee (Agrostis canina). – Din bucățea (prin substituire de sufix).

CANÍN, -Ă,

canini, -e, adj., s.m. 1. Adj. De câine, privitor la câine; câinesc. Rasă canină. 2. S.m. Fiecare dintre dinții lungi și ascuțiți, așezați între dinții incisivi și premolari, foarte dezvoltați la animalele carnasiere. – Din fr. canin, canine, lat. caninus.

MĂCÉȘ

, măceși, s.m. Gen de arbuști cu spini, cu flori roșii, trandafirii, galbene sau albe și cu definitie/maceasa">fructe roșii; trandafir sălbatic, cacadâr, rujă, răsură2, rug1. (Rosa). [Var.: măciéș s.m.] – Et.nec.

TRANDAFÍR

, trandafiri, s.m. 1. Nume dat unor specii diverse de plante perene sau de arbuști ornamentali din familia rozaceelor, cu ramuri spinoase, cu flori divers colorate și plăcut mirositoare, folosite mult în industria parfumurilor (Rosa). ♢ Trandafir sălbatic = măceș. ♢ Compuse: (Bot.) trandafiri-de-munte = smirdar; Trandafir-galben = teișor (2) (Kerria-japonica); (Zool.); trandafir-de-mare = actinie. 2. (În sintagma) Lemn de trandafir = lemnul unor arbori din America de Sud, din care se fac mobile de lux. 3. Cârnat din carne de porc tocată mare, cu satârul, și condimentată cu mult piper și usturoi. – Din ngr. triandáfillotreizeci de foi” (apropiat, prin etimologie populară, de fir).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut