definiția presedinte definiție dex

presedinte

găsește rime pentru presedinte
Cuvinte apropiate: președinte

președíntă

s. f., g.-d. art. președíntei; pl. președínte

președíntă

s. f., g.-d. art. președíntei; pl. președínte

PREȘEDÍNTE, -Ă,

președinți, -te, s.m. și f. 1. Persoană care conduce un organ de stat, o instituție, o organizație de stat, o asociație; persoană care prezidează o adunare, o dezbatere, o comisie etc.; prezident. 2. Denumire oficială dată șefului de stat al unor republici. – Din fr. président, lat. praesidens, -ntis (după ședea).

PREȘEDÍNTE

s. (astăzi rar) prezident, (înv. și reg.) prezeș. (~ al unei adunări.)

președínte

s. m., pl. președínți

PREȘEDÍN//TE ~tă (~ți, ~te)

m. și f. 1) Persoană care stă în fruntea unui organ de conducere (economic, social, sportiv etc.). 2) Conducător al unei țări cu formă republicană de guvernământ; șef al statului; prezident. 3) Persoană care prezidează (o adunare, o ședință etc.). /<fr. président, lat. praesidens, ~ntis

președínte (președínți),

s.m. – Persoană care conduce o instituție, un organ, o adunare etc.; șef de stat. – Var. prezident. Lat. praesidentem (sec. XIX), var. ca fr. président. – Der. preșidenție (var. prezidenție), s.f.; preșidențial. adj.; prezida, vb., din fr. présider.

PREȘEDÍNTE

s.m. și f. Cel care prezidează o adunare, un tribunal, o societate etc. ♦ Cel care prezidează un examen, susținerea unei teze etc. ♦ Titlu dat șefului statului în unele republici. [Cf. fr. président, it. presidente < lat. praesidens].

PREȘEDÍNTE, -Ă

s. m. f. 1. cel care prezidează o adunare, un tribunal, o organizație de masă; prezident. ♢ cel care conduce dezbaterile unei ședințe, unei comisii etc. 2. șeful statului în unele republici. (după fr. président, lat. praesidens)

PREȘEDÍNȚĂ

s. v. președinție.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar