, alge, s.f. (La pl.) Plante inferioare caracterizate prin prezența clorofilei și răspândite în ape dulci, sărate și pe uscat; (și la sg.) plantă din acest grup. – Din fr. algue, lat. alga.
f. Plantă inferioară acvatică de culoare verde, roșie sau brună, utilizată ca materie primă în industrie și ca nutreț în agricultură. /<fr. algue, lat. alga
s.f. Algele comestibile sunt folosite tradițional în bucătăria japoneză (kombu, nori, mekabu, wakame), dar și în cea europeană, îndeosebi în țările nordice, în Marea Britanie și Irlanda (kelp, carrageen / caragheen, Irish moss), proaspete („salată-de-mare”) sau uscate și presate; ele se utilizează și ca materie primă pentru producerea de gelifiante; v. definitie/agaragar">agar-agar.
s.f. Plantă inferioară talofită care crește în mediul acvatic. [< fr. algue, cf. it., lat. alga].
s. f. plantă inferioară talofită capabilă de fotosinteză, în mediul acvatic. (< fr. algue, lat. alga)