, amenajări, s.f. 1. Acțiunea de a amenaja și rezultatul ei. 2. Ansamblul de lucrări prin care elementele unui sistem tehnic sunt dispuse și utilizate astfel încât sistemul să corespundă cât mai bine scopului pentru care a fost realizat. ♢ Amenajare hidraulică = amenajare pentru prevenirea acțunilor dăunătoare ale unui curs de apă și pentru valorificarea resurselor lui potențiale. – V. amenaja.
s. f., g.-d. art. amenajării; pl. amenajări
f. 1) v. A AMENAJA. 2): ~ hidraulică sistem de lucrări având ca scop prevenirea acțiunilor dăunătoare ale unui curs de apă și valorificarea resurselor lui potențiale. [G.-D. amenajării] /v. a amenaja
s.f. Acțiunea de a amenaja; organizare, întocmire rațională. ♢ Amenajarea pădurilor = îngrijire rațională a pădurilor. ♦ Sistem de lucrări în vederea utilizării apelor. [< amenaja].
s. f. 1. acțiunea de a amenaja; organizare. 2. totalitatea lucrărilor care urmăresc combaterea acțiunilor dăunătoare sau valorificarea potențialului unui curs de apă. 3. îngrijire rațională pentru punerea în valoare a pădurilor. (< amenaja)