artiști, -ste, s.m. și f. Persoană de talent care lucrează în mod creator într-un domeniu al artei; p. restr. actor; p. ext. persoană care dă dovadă de talent în profesiunea pe care o exercită. ♢ Artist al poporului = titlu de supremă distincție acordat unui artist. Artist emerit v. emerit. – Din fr. artiste, lat. artista.
s. 1. v. actor. 2. artist plastic v. plastician.
m. și f. 1) Persoană care activează în mod creator într-un domeniu al artei. ~ de circ. ~ de operă. ~ de estradă. 2) Persoană cu aptitudini deosebite într-o meserie. /<fr. artiste, lat. artista
s.m. și f. Persoană înzestrată cu aptitudini și talent care lucrează într-un anumit domeniu al artei; (spec.) actor de teatru, de cinematograf etc. ♢ Artist liric = cântăreț care a urmat o școală specială de canto; artist emerit = titlu onorific care se acordă unui artist cu merite deosebite; artist al poporului = titlu de supremă distincție acordat unui artist. ♦ Persoană care are aptitudini deosebite în meseria pe care o exercită. [< fr. artiste, it. artista].
s. m. f. 1. persoană înzestrată cu aptitudini și talent, care lucrează într-un anumit domeniu al artei. ♢ persoană cu aptitudini deosebite în meseria sa. 2. actor. (< fr. artiste, it. artista)