definiția braci definiție dex

braci

găsește rime pentru braci
Cuvinte apropiate: arăci, baci, boraci, brac, brac, braca, brace, bradi, brahi, brai, brăcui, brânci (s.m.), brânci (vb.), brânci (s.n.), brici, brici, broci, bruci, craci, crăci, obrăci, prăci, raci, răci, vraci

BRAC1,

braci, s.m. Câine de vânătoare cu părul scurt și cu urechile mari și blegi; prepelicar. – Din fr. braque.

BRAC2,

bracuri, s.n. Rest, rămășiță bună de aruncat, nefolositoare; sfărâmătură, bucată. ♢ Loc. adj. De brac = care nu este bun de nimic; de neîntrebuințat. Cal de brac.Spec. Deșeu rezultat în cursul fabricării hârtiei. – Din rus. brak.

BRAC

s. (ZOOL.) 1. v. prepelicar. 2. brac englez v. poanter.

BRAC

s. sfărâmătură, (reg.) fărâmătură. (~ dintr-un obiect.)

brac

(prepelicar) s. m., pl. braci

brac

(rest, deșeu) s. n., pl. brácuri

BRA//C1 ~ci

m. Rasă de câini mari, cu urechile lăsate în jos și cu părul scurt, folosiți, mai ales, la vânatul de prepelițe și de potârnichi; prepelicar. 2) Câine din această rasă. /<fr. braque

BRAC2 ~uri

n. Deșeuri rezultate la fabricarea hârtiei. /<rus. brak

brac (bracuri),

s.n. – Rest, rămășiță bună de aruncat. Germ. Brack, în parte prin pol., rut., rus. brak (DAR). – Der. brăcui, vb. (a da la o parte, a arunca ceva nefolositor; a lua caimacul, a lua tot ce e mai bun).

BRAC

s.m. Câine de vânătoare cu părul scurt și cu urechile mari și blegi; prepelicar. [< fr. braque, cf. germ. Bracke].

BRAC1

s. m. câine de vânătoare cu părul scurt și urechile mari și blege; prepelicar. (< fr. braque, germ. Bracke)

BRAC2

s. n. rest, rămășiță; deșeu (de hârtie). (< rus. brak)

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut