cataloage, s.n. Listă, caiet, registru, sistem de fișe etc. care conține o înșirare metodică, după anumite criterii și cu anumite scopuri, de nume de ființe sau de obiecte, titluri de cărți etc. – Din fr. catalogue, lat. catalogus.
s. n., pl. cataloáge
n. 1) Fișier sau listă care conține o înșirare metodică de nume, obiecte sau ființe. ~-album. ~ de prețuri. 2) Registru special în care sunt înscriși elevii dintr-o clasă, cu rubrici pentru note. /<fr. catalogue, lat. catalogus
s.n. – Listă, caiet, registru care conține o înșirare. – Mr. catalog. Fr. catalogue; înainte (sec. XVII) din gr. ϰατάλογος – Der. cataloga, vb.
s.n. Caiet, listă care conține o înșirare (metodică) de nume, de ființe sau de obiecte. [Pl. -oage, -oguri. / cf. fr. catalogue, it. catalogo < gr. katalogos – listă].
s. n. caiet, listă, registru care conține o înșirare metodică de nume de persoane, titluri de lucrări, obiecte etc. ♢ document școlar de evidență curentă a notelor și frecvenței elevilor. ♢ broșură de reclamă, listă (ilustrată) a mărfurilor, a obiectelor destinate vânzării. (< fr. catalogue, lat. catalogus)