conformez, vb. I. Refl. A se pune de acord cu..., a se potrivi, a se adapta la... ♦ A se supune unui ordin, unei legi etc. – Din fr. conformer, lat. conformare.
vb., ind. prez. 1 sg. conforméz, 3 sg. și pl. conformeáză
tranz. A face să se conformeze; a adapta; a aclimatiza; a acomoda. /<fr. conformer, lat. conformare
intranz. 1) A deveni conform; a ajunge în stare de armonie. 2) A se supune din proprie inițiativă (unor dispoziții sau prescripții). /<fr. conformer, lat. conformare
vb. I. refl. 1. A se potrivi cu..., a se pune de acord cu..., a se adapta la... 2. A se supune (unei legi, unui ordin etc.). [< fr. conformer, cf. it., lat. conformare].
vb. refl. 1. a se pune de acord (cu), a se adapta (la). 2. a se supune unui ordin, unei legi etc. (< fr. conformer, lat. conformare)
conformi, -e, adj. 1. (Despre acte, copii etc.) Care are același cuprins cu...; identic. 2. Care este corespunzător; potrivit. ♦ (Adverbial) În conformitate cu..., la fel cu..., după. – Din fr. conforme.
adj., adv. 1. adj. v. nimerit. 2. adj. identic. (Copie ~ cu originalul.) 3. adv. după, potrivit. (A lucrat ~ planului.)
1) (despre acte, documente etc.) Care are același conținut; cu același conținut; analog; identic. Copie ~ă. 2) Care corespunde; în acord cu cerințele. Viață ~ă tradiției. /<fr. conforme
adv. În conformitate cu; după; potrivit. /<fr. conforme
adj., adv. 1. Identic cu..., în conformitate cu... ♢ Proiecție conformă = proiecție ortogonală. 2. Corespunzător, potrivit. [< fr. conforme].
adj., adv. 1. identic cu..., în conformitate cu... 2. corespunzător, potrivit. (<fr. conforme)