egalizatori, -oare, adj., s.n. 1. Adj. Care egalizează, care produce sau determină egalizarea. 2. S.n. Produs chimic care se adaugă în băile de vopsire pentru dispersarea, mărirea vitezei de pătrundere și fixarea colorantului. 3. S.n. Dispozitiv care reglează presiunea într-o conductă. – Din fr. égalisateur.
adj. m., pl. egalizatóri; f. sg. și pl. egalizatoáre
s. n., pl. egalizatoáre
Care egalizează. /<fr. égalisateur
n. 1) Aparat care egalizează (valorile unor fenomene variabile). 2) Substanță chimică folosită pentru egalizarea coloranților în soluție. /<fr. égalisateur
adj. Care egalizează. // s.m. 1. Amestec de rășină folosit în vopsitorie la netezirea și la obținerea unui luciu superior al peliculelor (2). ♦ Substanță folosită pentru a ușura pătrunderea unui colorant în țesătură. 2. Dispozitiv care reglează presiunea într-o conductă. [Cf. fr. égaliseur].
I. adj. care egalizează. II. s.n. 1. amestec de rășină folosit în vopsitorie la netezirea și la obținerea unui luciu superior al peliculelor (2). 2. produs chimic cu proprietăți de egalizare (3) a coloranților. 3. dispozitiv care reglează presiunea apei, a aburilor într-o conductă. 4. aparat electronic care permite, cu ajutorul unor filtre, obținerea calității maxime la înregistrare sau la redare a unui casetofon. (< fr. égalisateur, /II/ égaliseur, /II, 4/ engl. equalizing)