podiumuri, s.n. 1. Estradă demontabilă, amenajată într-o sală sau în aer liber în vederea unei conferințe, a unui spectacol etc. 2. Platformă de scânduri, înălțată față de nivelul unei suprafețe, servind ca postament pentru diverse obiecte. ♦ Mică instalație mobilă, în formă de platformă cu trepte, pe care stau sportivii în momentul înmânării premiilor. [Pr.: -di-um] – Din lat., fr. podium, germ. Podium.
n. 1) Platformă mică cu trepte pe care urcă câștigătorii unei probe sportive. 2) Platformă ce servește ca postament pentru diferite obiecte. 3) Estradă demontabilă instalată într-o sală sau în aer liber pentru a expune ceva vederii publicului. [Sil. -di-um] /<lat., fr. podium, germ. Podium
s.n. (Ant.) 1. Platformă înălțată în jurul arenei unui teatru sau al unui circ roman. ♦ Treaptă sau platformă îngustă și scundă la casele romane, pe care se așezau diferite obiecte casnice, urne funerare etc. 2. Estradă amenajată într-o sală de conferințe, de spectacole etc. sau în aer liber. [Pron. -di-um, pl. -muri, var. podiu s.n. / < fr., lat. podium].
s. n. 1. platformă înălțată față de arena unui teatru, a unui circ roman. ♢ treaptă, platformă îngustă și scundă la casele romane, pe care se așezau diferite obiecte casnice, urne funerare etc. 2. estradă amenajată într-o sală de conferințe, de spectacole etc. sau în aer liber. ♢ mică instalație mobilă, în trepte, pe care stau sportivii învingători în timpul cât li se înmânează premiile. (< lat., fr. podium, germ. Podium)