definiția polifagii definiție dex

polifagii

găsește rime pentru polifagii
Cuvinte apropiate: polifagie

POLIFÁG, -Ă,

polifagi, -ge, adj. (Despre animale; și substantivat) Care utilizează hrană variată (animală și vegetală); cu regim alimentar foarte larg. – Din fr. polyphage.

polifág

adj. m., pl. polifági; f. sg. polifágă, pl. polifáge

POLIFÁ//G ~gă

(~gi, ~ge) și substantival (despre ființe) Care folosește pentru nutriție toate felurile de hrană; care mănâncă de toate; omnivor. /<fr. polyphage

POLIFÁG, -Ă

adj. 1. (Rar) Care mănâncă mult; mâncăcios, mâncău; care mănâncă orice, de toate. 2. (Despre animale) Care utilizează hrană variată (animală și vegetală). [< fr. polyphage, cf. gr. polysnumeros, phagein – a mânca].

POLIFÁG, -Ă

adj. 1. (despre organisme) care parazitează mai multe specii de plante sau animale. 2. cu nutriție variată. (< fr. polyphage)

POLIFAGÍE

s.f. 1. Formă de nutriție în care intră hrană variată, aparținând mai multor tipuri biologice; spec. proprietate a unor paraziți de a ataca viețuitoarele-gazdă din specii și din familii diferite. 2. Simptom caracteristic diabetului zaharat, care se manifestă printr-o foame exagerată, urmată de consumare excesivă de alimente. – Din fr. polyphagie.

polifagíe

s. f., art. polifagía, g.-d. polifagíi, art. polifagíei

POLIFAGÍE

f. 1) Proprietatea de a fi polifag. 2) Dorință permanentă de a mânca. /<fr. polyphagie

POLIFAGÍE

s.f. 1. Consumare exagerată de alimente. 2. Mod de nutriție a organismelor polifage. ♦ Proprietate a unor paraziți de a ataca viețuitoare-gazdă din specii și familii diferite. [Gen. -iei. / < fr. polyphagie, cf. gr. polysnumeros, phagein – a mânca].

POLIFAGÍE

s. f. 1. consumare exagerată de alimente, simptom al diabetului zaharat. 2. mod de nutriție a organismelor polifage. ♢ proprietate a unor paraziți de a ataca viețuitoarea gazdă din specii diferite. (< fr. polyphagie)

Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut